Pory, majonez i ser żółty?

Przepis ten może stanowić osobne danie lub dodatek do np. mięsa. Niski indeks glikemiczny zapewnia nie podniesienie glukozy we krwi. Jest sporo tłuszczów nasyconych z jaj, oleju i sera, ale jeśli w ciągu dnia nie przesadzaliśmy z tłuszczami nasyconymi to spokojnie można posilić się tym daniem :)

 

P101002722

 

Składniki na 4 dodatki do dań:

  • 1 duży por
  • 100ml majonezu
  • 4 plastry chudej szynki
  • 3 plastry sera żółtego (ok 80g)
  • pieprz, ostra papryka

Przygotowanie:

 

P101002322

Smażymy na suchej, teflonowe patelni szynkę, dodajemy pokrojony por. Pod przykryciem dusimy razem ok 3-5 minut. Dodajemy pieprz i paprykę do smaku oraz majonez. Nie solimy, gdyż majonez, ser i szynka są już wystarczająco słone. Następnie rozkładamy plastry sera, przykrywamy przykrywką i dusimy ok 3 minut. Majonez dodaje porom świetnego, niespotykanego smaku. Z majonezu wydzieli się sporo tłuszczu, który można odlać, a smak nadal pozostanie. Smacznego!

 

P101002822



Ewa Trusewicz

Dietetyk z wykształcenia oraz przede wszystkim z powołania. Zainteresowanie psychologią przekształciło się w Dietcoaching. Skupiam się na indywidualności podopiecznego. Każdy z nas jest inny i dlatego żywienie powinno być podporządkowane wszelkim aspektom życia człowieka. Chora na chorobę tarczycy Hashimoto pomaga innym chorym.


'Pory, majonez i ser żółty?' nie posiada komentarzy

Bądź pierwszym komentującym!

Czy masz ochotę podzielić się swoją opinią?

Your email address will not be published.

Copyrights © 2024 www.dietaifitness.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.