Czy zamawiając lub robiąc sałatkę zastanawiacie się nad tym jak wybrany sos, który jest podawany wpłynie na Wasz organizm, na metabolizm? Nie wszystkie sosy do sałatek są równie zdrowe – warto tak dobierać składniki sosów sałatkowych, aby pozytywnie wpływały na metabolizm organizmu. Czasami niewielka wydawało by się zmiana w składzie sosu może w dłuższym czasie dawać znacznie lepsze rezultaty.
Naturalna musztarda – może mieć głęboki efekt na metabolizm. Podwyższa spoczynkową przemianę materii, poprawia ogólne trawienie oraz wykorzystanie składników odżywczych.
Ocet jabłkowy – wspomaga utratę tkanki tłuszczowej poprzez działanie pomoc w usuwaniu toksyn z wątroby, zwiększenie metabolizmu oraz zmniejszenie uczucia głodu!
Ocet winny (biały i czerwony) – pomaga obniżyć poziom cukru we krwi.
Dodatkowo możemy dodać przyprawy, takie jak imbir, czosnek, limonki, pieprz cayenne, bazylia, pietruszka oraz tymianek. Każde z nich posiadają właściwości podwyższające metabolizm, chociażby poprzez stymulowanie kubków smakowych i pobudzanie trawienia.
Jeśli zaczniesz wykorzystywać te składniki w codziennym gotowaniu, odczujesz sporą różnice w smaku potraw oraz w centymetrach w talii :-)
'9 składników sosów sałatkowych, które podwyższają metabolizm.' nie posiada komentarzy
Bądź pierwszym komentującym!