Pyszna zupka, szybka do zrobienia :)
SKŁADNIKI: na 4 porcje
– Półtorej paczki mrożonych brokułów (700 g) lub brokuły świeże
– puszka gorszku
– 200 ml mleczka kokosowego (z puszki)
– 1 litr bulionu warzywnego
– sól
– biały pieprz– pieprz cayenne
– 2 ząbki czosnku
PRZYGOTOWANIE:
Ugotować i brokuły (najlepiej na parze) do miękkości, zmielić blenderem z groszkiem, czosnkiem, dodać mleczko kokosowe i bulion, przyprawić.
Podawać z prażonymi orzechami.
Ewa Trusewicz, dietetyk
'Krem brokułowo groszkowy z mlekiem kokosowym' 2 komentarze
14 października 2013 @ 11:22 sheisevil80
Wygląda pysznie :O typowo jesienna, mniam!
14 października 2013 @ 17:22 sheisevil80
Wygląda pysznie :O typowo jesienna, mniam!