Danie w 12 minut :)
Co potrzebujemy na 2 porcje?:
– 150g makaronu spaghetti z czarnej fasoli (z biedronki)
– 150g większych krewetek (lepiej aby były w skorupce – większy aromat)
– 150g mixu owoców morza
– ostre papryczki (ile kto chce, ja dużo ;) )
– 1 cebula
– 200g cukinii
– 4 ząbki czosnku
– 200 ml śmietany 12% / jogurtu greckiego
– łyżeczka masła klarowanego
Przygotowanie:
Bardzo szybkie, a jeszcze szybsze jak macie rozmrożone owoce morza (ja nie miałam ;) ). Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę dusimy do czasu aż rozmięknie. Dodajemy pokrojony drobno czosnek, papryczki i cukinię oraz owoce morza. Dusimy z 5-6 minut a w między czasie gotujemy makaron (ok 8 minut). Makaron po ugotowaniu warto przelać zimną wodą, ponieważ dość mocno się skleja. Jak owoce morza będą już gotowe (warto spróbować), wyłączamy palnik, dodajemy śmietanę albo jogurt grecki, mieszamy, podajemy z makaronem przystrojone pietruszką albo kolendrą :) Przepyyyycha!
'Makaron z czarnej fasoli z krewetkami, owocami morza w sosie śmietanowym – FIT' 2 komentarze
18 czerwca 2019 @ 12:45 Move Factory
Wygląda to naprawdę fajnie, jeśli tak samo smakuje to nie zostaje nic innego jak korzystać z przepisu i wykonać danie w domu. Co prawda wiele osób nie lubi krewetek, ale na pewno na Twoim blogu znajdą równie ciekawe przepisy.
18 czerwca 2019 @ 13:57 Ewa Trusewicz
Polecam, jest pyszne :)