Koktajl wiśniowy błonnikowy na kefirze z grzybka tybetańskiego

Po treningu miałam ochotę na coś mega owocowego, ale same owoce nie są dobrym posiłkiem potreningowym. Wymyśliłam jednak alternatywę :)

 

Składniki:

– opakowanie mrożonych wiśni (albo świeże jeśli masz),

– 400 ml kefiru (osobiście sama robię kefir z grzybka tybetańskiego <- klick ),

– 7 łyżek mixu błonnikowego (tak to nazywam, mieszam w stosunku 1 do 1 : siemię lniane, otręby owsiane, otręby żytnie, płatki amarantusa (ale nie te dmuchane!)

– parę szczypt stevii (mam w proszku, jeśli nie masz proszku rozpuść parę tabletek i próbuj słodkość aby smakowała).

Przygotowanie:

Wszystko wkładamy do blendera, mixujemy i jemy :)) Uwaga – bardzo zimne! Starcza na około 4 porcje.


Ewa Trusewicz

Dietetyk z wykształcenia oraz przede wszystkim z powołania. Zainteresowanie psychologią przekształciło się w Dietcoaching. Skupiam się na indywidualności podopiecznego. Każdy z nas jest inny i dlatego żywienie powinno być podporządkowane wszelkim aspektom życia człowieka. Chora na chorobę tarczycy Hashimoto pomaga innym chorym.


'Koktajl wiśniowy błonnikowy na kefirze z grzybka tybetańskiego' nie posiada komentarzy

Bądź pierwszym komentującym!

Czy masz ochotę podzielić się swoją opinią?

Your email address will not be published.

Copyrights © 2024 www.dietaifitness.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.