Krem brokułowo groszkowy z mlekiem kokosowym

Pyszna zupka, szybka do zrobienia :)

SKŁADNIKI: na 4 porcje

– Półtorej paczki mrożonych brokułów (700 g) lub brokuły świeże
– puszka gorszku
– 200 ml mleczka kokosowego (z puszki)
– 1 litr bulionu warzywnego
– sól
– biały pieprz– pieprz cayenne
– 2 ząbki czosnku

PRZYGOTOWANIE:

Ugotować i brokuły (najlepiej na parze) do miękkości, zmielić blenderem z groszkiem, czosnkiem, dodać mleczko kokosowe i bulion, przyprawić.
Podawać z prażonymi orzechami.



Ewa Trusewicz, dietetyk

Dieta i Fitness, Warszawa
www.dietaifitness.pl



Ewa Trusewicz

Dietetyk z wykształcenia oraz przede wszystkim z powołania. Zainteresowanie psychologią przekształciło się w Dietcoaching. Skupiam się na indywidualności podopiecznego. Każdy z nas jest inny i dlatego żywienie powinno być podporządkowane wszelkim aspektom życia człowieka. Chora na chorobę tarczycy Hashimoto pomaga innym chorym.


'Krem brokułowo groszkowy z mlekiem kokosowym' 2 komentarze

  1. Avatar

    14 października 2013 @ 11:22 sheisevil80

    Wygl&#261da pysznie :O typowo jesienna, mniam!

    Odpowiedz

  2. Avatar

    14 października 2013 @ 17:22 sheisevil80

    Wygląda pysznie :O typowo jesienna, mniam!

    Odpowiedz


Czy masz ochotę podzielić się swoją opinią?

Your email address will not be published.

Copyrights © 2024 www.dietaifitness.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.