Czekając w kolejce w aptece zaczęłam oglądać wystawione produkty. Zainteresował mnie jeden „aqua Slim”. Rozpuszczalny w wodzie. Pomyślałam, że sprawdzę, może zastąpi mi moje tabletki witaminowe rozpuszczalne w wodzie.
Oto co obiecuje producent:
Aqua Slim został stworzony z myślą o tych, którzy pragną zdrowo i szybko pozbyć się zbędnych kilogramów. Dzięki zawartości najważniejszych w procesie odchudzania składników aktywnych jak L-karnityna, Garcinia Cambogia i Chrom, Aqua Slim wpływa korzystnie na spalanie tkanki tłuszczowej oraz siłę i wydolność mięśni. Dodatkowo, zmniejsza łaknienie i pomaga przeciwdziałać efektowi jo-jo.
A to, co znajduje się w składzie (pamiętaj – pierwsze składniki to te, których jest najwięcej w składzie):
– Syrop glukozowy, winian L-karnityny, ekstrakt Garcinia cambogia (źródło kwasu hydroksycytrynowego HCA), woda, fruktoza, sukraloza, chlorek chromu.
Chyba nie muszę tego komentować?…
'Suplementy w saszetkach – schudniesz czy utyjesz po nich?' 2 komentarze
18 grudnia 2012 @ 13:44 Ewa Trusewicz
W większości reklamowanych produktów spożywczych, łącznie z żywnością przeznaczoną dla dzieci, występuje syrop glukozowo-fruktozowy, zwany też syropem glukozowym. Stanowi on szczególne zagrożenie dla wystąpienia nadwagi i otyłości, ponieważ fruktoza, będąca podstawowym składnikiem syropu glukozowo-fruktozowego, jest w całości przetwarzana w organizmie człowieka na trójglicerydy, które następnie przetwarzane są na tkankę tłuszczową. Żaden składnik diety nie sprzyja tyciu tak bardzo jak syrop glukozowo-fruktozowy. Ten dodatek do żywności hamuje syntezę ATP (głównego nośnika energii), wykazując ważną rolę w występowaniu tzw. zespołu jelita drażliwego i zaćmy u osób cierpiących na cukrzycę.
18 grudnia 2012 @ 19:44 Ewa Trusewicz
W większości reklamowanych produktów spożywczych, łącznie z żywnością przeznaczoną dla dzieci, występuje syrop glukozowo-fruktozowy, zwany też syropem glukozowym. Stanowi on szczególne zagrożenie dla wystąpienia nadwagi i otyłości, ponieważ fruktoza, będąca podstawowym składnikiem syropu glukozowo-fruktozowego, jest w całości przetwarzana w organizmie człowieka na trójglicerydy, które następnie przetwarzane są na tkankę tłuszczową. Żaden składnik diety nie sprzyja tyciu tak bardzo jak syrop glukozowo-fruktozowy. Ten dodatek do żywności hamuje syntezę ATP (głównego nośnika energii), wykazując ważną rolę w występowaniu tzw. zespołu jelita drażliwego i zaćmy u osób cierpiących na cukrzycę.