Zdrowa przekąska baton
Składniki:
* 3/4 szklanki płatków owsianych
* 1/4 szklanki otrębów owsianych (z beta glukanami)
* 1/4 szklanki otrębów żytnich
* lyżka siemienia lnianego
* 4 białka jaj
* 1 miarka (30 g) odżywki białkowej dowolnego smaku (z minimalną ilością tłuszczu)
* Stevia do smaku (naturalny słodzik)
* szczypta cynamonu
* 2 jabłka pokrojone w kostkę
* kropla armatu waniliowego do ciasta
*10 orzechów rozdrobnionych (jakichkolwiek)
Przygotowanie
W blenderze zmiksować lekko wszystkie składniki oprócz jabłek i orzechów, następnie je dodać. Uformować długi baton i piec w piekarniku w 200 stopniach przez 30 minut. Pociąć na kawałki 10 cm długości i przechowywać w lodówce. Sycąca pycha!
Jutro przepis na sernik bez wyrzutów sumienia :)