Błyskawiczne ciasto bez mąki z orzechami w 10 minut!

 

 

Co potrzebujemy na ok. 3 porcje:

– 150 g twarogu chudego albo półtłustego
– 1 jajko, 1 białko
– 5 łyżek różnych otrębów (u mnie żytnie, owsiane, gryczane)
– 2 łyżki siemienia lnianego
– szczypta stevii do posłodzenia
– 2 miarki odżywki białkowej (60g) – u mnie truskawkowej
– 20 g jakichkolwiek orzechów (u mnie włoskie)

Przygotowanie:

 

To wszystko miksujemy (lepiej, bo nie będzie grudek twarogu), albo rozrabiamy widelcem. Następnie wciskamy orzechy w przygotowaną masę. Wkładamy do mikrofali (ja na 100%) na 10 minut. Gotowe :)

 
 
Ewa Trusewicz, dietetyk

Dieta i Fitness, Warszawa
www.dietaifitness.pl

Ewa Trusewicz

Dietetyk z wykształcenia oraz przede wszystkim z powołania. Zainteresowanie psychologią przekształciło się w Dietcoaching. Skupiam się na indywidualności podopiecznego. Każdy z nas jest inny i dlatego żywienie powinno być podporządkowane wszelkim aspektom życia człowieka. Chora na chorobę tarczycy Hashimoto pomaga innym chorym.


Copyrights © 2023 www.dietaifitness.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.