Szybki Hummus

Normalnie hummus robi się z dodatkiem kminku, oleju sezamowego i pasty tahini. Nie miałam tych produktów w domu, ale za to miałam inne, z których zrobiłam łatwiejszą i szybszą wersję tej pasty z ciecierzycy :)


Składniki:

  •  puszka ciecierzycy (nie musimy już jej gotować co również jest czasochłonne),
  • 50g sezamu,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek albo oleju lnianego,
  •  sok z pół limonki,
  • 3 ząbki czosnku,- szczypta chilli albo płatków chilli,- opcjonalnie szczypta kolendry- Sól, pieprz do smaku.

Przygotowanie:

Mieszamy wszystko w blenderze na gładką masę i gotowe :) Idealne do mięska.


Tagged: , ,


Ewa Trusewicz

Dietetyk z wykształcenia oraz przede wszystkim z powołania. Zainteresowanie psychologią przekształciło się w Dietcoaching. Skupiam się na indywidualności podopiecznego. Każdy z nas jest inny i dlatego żywienie powinno być podporządkowane wszelkim aspektom życia człowieka. Chora na chorobę tarczycy Hashimoto pomaga innym chorym.


Copyrights © 2023 www.dietaifitness.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.