Danie super szybkie!
Składniki:
– 300g mrożonej mieszanki owoców morza
– pół papryczki chilli (można pominąć albo dać suszonej)
– 3 ząbki czosnku
– łyżka oliwy z oliwek
– sól, pieprz
– 300g cukinii
– 200g śmietany 12% albo mleka kokosowego lub śmietanki migdałowej – w zależności kto, co lubi albo może jesć :)
Przygotowanie:
Mieszankę owoców morza wyjmujemy z opakowania, i płuczemy pod bieżącą wodą (nie trzeba rozmrażać). Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy drobno pokrojony czosnek i papryczkę, przyprawiamy. Po chwili (krótkiej aby czosnek nie zbrązowiał) dodajemy owoce morza oraz pokrojoną w kostkę cukinię i dusimy 5-7 minut pod przykryciem. Płuczemy makaron shirataki (nie wymaga gotowania i nie zawiera kalorii – tutaj o nim więcej: KLiK ), wykładamy do miseczki. Owoce morza na koniec zalewamy śmietaną albo mleczkiem kokosowym, mieszamy, wykładamy na makaron i gotowe :)
Ja jeszcze na koniec posypałam startą skórką ze spażonej cytryny :)
Makaron wygląda tak:
Oczywiście można zjeść bez makaronu albo ze zwykłym makaronem :)
'Makaron z owocami morza, cukinią i sosem' nie posiada komentarzy
Bądź pierwszym komentującym!