„Epikatechiny (obecne w kakao) są silnym antyoksydantem. Indianie Kuna, którzy żyją na wyspie San Blas Chain w Panamie, pijąc wysokiej jakości napój kakaowy, mają niższe ryzyko wystąpienia udaru mózgu, niewydolności serca, raka i cukrzycy w porównaniu do Indian mieszkających na kontynencie.”
Dr Norman Hollenberg Harvard Medical SchoolNaukowcy z Uniwersytetu w Cambridge oraz eksperci z Instytutu Karolinska w Sztokholmie potwierdzili, że czekolada chroni przed udarem mózgu. Osoby, które jedzą minimum jedną tabliczkę czekolady tygodniowo są mniej narażone na wysokie skoki ciśnienia i udar.
Tylko pamiętaj!!
Mówimy o gorzkiej czekoladzie, gdzie jest najwięcej kakao. Jedz ją, pij odtłuszczone kakao posłodzone stevią i zyskaj wszelkie profity ziarna kakaowca! :)
'Czy wiesz, że? CZEKOLADA' nie posiada komentarzy
Bądź pierwszym komentującym!