SKŁADNIKI:
· warzywa mrożone 1 paczka (fasolka szparagowa (pół paczki samej fasolki), brokuł, papryka, kalafior,- akurat takie kupiłam, możesz dać inne.
· Pędy bambusa – opcjonalnie – pół puszki
· 1 duża cebula
· 2 ząbki czosnku (nie musisz dodawać jak nie lubisz)
· Łyżeczka oleju rzepakowego do smażenia
· 2 filety z soli lub mintaja (mrożone)
· 2 łyżki przyprawy curry
· 300g (duży kubek) jogurtu naturalnego
· sól, pieprz, ostra lub słodka papryka
PRZYGOTOWANIE:
Warzywa duszę na patelni z łyżeczką oleju rzepakowego, pod przykryciem, razem z cebulą i czosnkiem (niemal jak na parze J ) aż do stanu al dente. Dolewam trochę wody i wrzucam pokrojoną w dużą kostkę rybę. ). Dosypuję przyprawę curry i inne przyprawy. Duszę pod przykryciem aż ryba będzie miękka (10-15 minut).
Smacznego :)