Lubię takie dni, kiedy przychodzę z pracy po konsultacjach z pacjentami i czeka już na mnie kolacja :D
Tak też i było tym razem. Nic a nic nie partycypowałam w przygotowaniu, więc przepis podaję jak mi przekazał mój mężczyzna :)
Składniki na 2 porcje:
– 2 małe piersi z kurczaka zamarynowane wg. gustu (tutaj sól, pieprz, ostra papryka, czosnek)
– 1 mango
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– ocet balsamiczny
– 20 g orzechów nerkowca
– sałata, rukola
– pomidorki koktajlowe – garść
– pół cebuli
– łyżeczka oleju kokosowego
Przygotowanie:
Zamarynuj kurczaka, pokrój, usmaż go na oleju kokosowym. Obierz mango. Połowę zmiksuj z oliwą z oliwek, octem balsamicznym, pieprzem i solą.
Umyj warzywa, rozłóż sałatę na talerze, pomidorki koktajlowe przekrój na pół, cebulę pokrój w plastry – porozkładaj na talerze razem z usmażonym kurczakiem i resztą pokrojonego mango. Polej sałatkę salsą mango i posyp orzechami.
I gotowe :)
'Sałatka z salsą mango i kurczakiem' nie posiada komentarzy
Bądź pierwszym komentującym!